Főoldal Blog Hogy ne legyen kudarc az újévi fogadalmad?

Hogy ne legyen kudarc az újévi fogadalmad?

Itt a január, az új év kezdete, ami egyben azt is jelenti sokunknál, hogy visszatekintünk az elmúlt évre. Felidézzük minden sikeres, boldog pillanatát. Azonban a múltba való visszatekintés során nem csak a pozitív élmények jutnak eszünkbe, hanem bizony a sikertelenségeink is.

Nem kell lemondanod a kedvenc ételeidről

Az, hogy a legutóbbi újévi fogadalmunk ellenére még mindig ugyanaz a munkahelyünk, ahol nem érezzük magunkat jól. Az, hogy még mindig nem fektettünk elég időt és energiát az általunk választott idegen nyelv tanulásába. Az, hogy nem tetszik amit a mérleg és a tükör mutat.

De az óév lezárásával mindez nem számít, hiszen itt a január, ami új lehetőségekkel kecsegtet és ami talán csodával határos módon beváltja minden reményünket. Nekünk csupán annyi a dolgunk, hogy fogadalmat teszünk. Megígérjük, hogy jobb irányba fognak fordulni a dolgok az életünk több területén is.

De kinek tesszük ezt az ígéretet? És miért?

  • Azért szeretnénk változni mert a környezetünk ezt elvárja tőlünk?
  • Talán azért, mert követni akarjuk egy általunk csodált vagy irigyelt ismerősünk életvitelét?
  • Vagy azért, mert minket boldoggá tenne a változás, függetlenül attól, hogy más hogyan ítélné meg az eredményeinket?

Ha az első két kérdésre igen a válaszunk, akkor sajnos a munkánk vagy kudarcba fullad, vagy nem lesznek maradandó eredményeink, mivel a motivációt, - a gépezetünk üzemanyagát, ha úgy tetszik – nem saját magunkból nyerjük.

Viszont, ha olyan ígéretet teszünk magunknak, ami nekünk igazán fontos, függetlenül attól, hogy a környezetünk mit gondol, akkor sikeresek lehetünk. Sikeresek lehetünk, mivel a céljainkat mi tűztük ki és mert jelentőségteljesek. És mivel van oka és miértje, a motivációnk, a hajtóerőnk belülről ered.

Én (Torma Valentin), aki régóta foglalkozom személyi edzéssel és megannyi embernek segítettem fogyni, jobb formába kerülni vagy egészségesebb életet élni, úgy gondolom, hogy kezdőként embernek kell lennie a talpán annak, aki ki tudja szűrni a hasznos információt a sok haszontalan cikkből és tanácsból, amikkel találkozhat, akár szakmai berkekben is.

Ez sok embert eltántoríthat, viszont sportosabb életmóddal, egy egészségesebb étrenddel hosszútávon saját magunkba és az egészségünkbe fektetünk.

Ezért hoztuk létre az endietam.hu oldalt, hogy több éves szakértelmet és tapasztalatot felhasználva hozzásegíthessünk mindenkit a jobb alak eléréséhez, a fogyáshoz vagy egészségesebb életmódhoz. A kitűzött céljaidat személyre szabott étrenddel és egyszerűen, gyorsan elkészíthető receptekkel támogatjuk.

Te hozod a motivációt, mi adjuk az útmutatást.

És habár az idegesítő főnököddel vagy az ellenszenves szomszédoddal nem tudunk mit kezdeni, az étrended sikerességét szívünkön viseljük.

Szerző: Torma Valentin